2013. november 29., péntek

Hálaadás hawaii pulykával

A tavalyi Hálaadás volt az első alkalom, hogy mi is sült pulykával ünnepeltük ezt a tipikus amerikai ünnepet, idén pedig úgy döntöttünk, ha már egyszer Hawaiin vagyunk, akkor hawaii módra készítjük el a húst és ananászos pulykamellet sütöttünk.
Ilyenkor a boltok húsos polcai tömve vannak egész pulykákkal, de szerencsére lehet azért kapni kisebb pulykaalkatrészeket is, például mellfilét csinos másfél kilós kiszerelésben. Nekünk pont megfelelt. Ezen felül szükség volt még ananászra, valami trappista-szerű sajtra, tejszínre, némi sóra és borsra. Először megsóztuk és megborsoztuk a húst, majd kevés olajon egy tepsiben sütőbe raktuk. Amikor már nagyjából félig megsült, leöntöttük egy kis tejszínnel, ráhelyeztük az ananász darabkákat, végül rászórtuk a reszelt sajtot és mintegy negyed órára visszatettük még sülni. Krumplipürével tálaltuk, desszertnek pedig kókuszkockát készítettünk, utána pedig hálát adtunk mindezért