2012. december 21., péntek

Költözés

Lassan egy újabb fél évet töltöttünk el a Waikikiben lévő lakásunkban, ami azonban továbbra sem nőtt a szívünkhöz. Egyre apróbbnak találtuk, de a legfőbb gondunk Waikiki zsúfolt, zajos forgatagával volt. Eleinte még jó ötletnek tűnt, hogy közel legyünk az óceánhoz, de ahogyan lecsengett a tenger újdonságának a varázsa és az átlag munkásemberekhez hasonlóan mi is „csak” nagyjából havonta egyszer mentünk strandolni, így egyre kevesebb előnyét láttuk Waikikinek. Ráadásul amióta lett autónk, különös gondot jelentett a parkolás, amiért a turistaközpontban egy vagyont kellett havonta fizetni. Nem volt hát mese, menni kellett.
Az előző, sikertelen lakáskeresés után, most kicsit hamarabb kezdtünk nézelődni. A követelmények most sem lettek könnyebbek, de végül sikerült elkerülni az ingatlan-ügynökségeket és egy olyan magánszemélyt találni, aki megelégedett egy tisztességes szerződés aláírásával és nem akarta a barátainkat, munkatársainkat zaklatni, hogy leellenőrizze a hátterünket, a bankszámláinkhoz sem kért hozzáférést és egyéb teljesíthetetlen követelésekkel sem állt elő.
A lakás a hegy lábánál van, csendes, kertvárosi részen, az utcán ingyen lehet parkolni, van saját udvarunk és hallani lehet a madarak hangját és a rovarok ciripelését.