2012. szeptember 23., vasárnap

Sajttorta Gyár étterem

A héten ünnepeltük a házassági évfordulónkat. Az alkalom kapcsán a The Cheesecake Factory (Sajttorta Gyár) nevű étterembe mentünk ebédelni. A manapság már országossá bővült étteremlánc eredetileg egy kis sajttorta készítő üzlet volt, amit Detroitban nyitott a negyvenes évek végén Oscar és Evelyn Overton. A Waikikiben lévő étterem az egyik leginkább felkapott vendéglő a szigeten, ennek megfelelően általában 30-40 percet várni kell az asztalra. A várakozó vendégek kapnak egy kis elektromos kütyüt, ami villog és rezeg, amikor sorra kerülnek, így a várakozás alatt akár vásárolgathatnak is a környező üzletekben. Mi a külső részen ültünk le, bent ugyanis amerikai szokás szerint sarki klímát csinálnak, kint pedig mindig kellemes a trópusi időjárás. Az ételek a hírnévnek megfelelően rendkívül ízletesek. Gábor Bellagio Csirkét evett, én pedig a Shepherd Pástétomot választottam. Az adagok akkorák, hogy a felét elvittük, így le volt a gond a vacsoráról is. Természetesen nem maradhattunk sajttorta nélkül sem. A több, mint 30 féle tortából végül egy spéci évfordulós mellett döntöttünk, ezt azonban már eleve elvitelre kértük, úgy tele volt a pocakunk.